Üdvözöljük a Hírös Agrária Kft. honlapján!

Blog

A Hírös Agrária Bisnode „A” tanúsítvánnyal rendelkezik. Mit is jelent ez?
2018. 12. 10 16:07:05.

A Hírös Agrária Bisnode „A” tanúsítvánnyal rendelkezik. Mit is jelent ez?

Most már tanúsítványunk is van róla, hogy a hazai elit cégek közé tartozunk! És ezt a tanúsítványt nem mi adtuk saját magunknak, hanem egy nemzetközileg elismert minősítő rendszer. Vagyis röviden: megbízhatóságunk tényként kezelhető.

Bővebben

Mi a teendője a termelőnek, ha növényvédőszerre van szüksége?
2019. 01. 16 12:27:45.

Mi a teendője a termelőnek, ha növényvédőszerre van szüksége?

A válasz kézenfekvő lehetne, bemegy a gazdaboltba, és ott megvásárolja. De tudjuk jól, hogy ez korántsem ilyen egyszerű. Előfordulhat, hogy a gazdaboltban közlik a termelőnkkel, hogy I. és II. forgalmi kategóriájú növényvédőszerekkel nem foglalkoznak, mivel ezek vénykötelesek. Amit általában biztosítani tudnak, azok a nem vényköteles szerek: a szoba- és balkonnövények, valamint házi kerti dísznövények ápolására engedélyezett készkiszerelésű készítmények, valamint a növényvédelmi feltételrendszernek megfelelő növényvédőszernek nem minősülő, de növényvédelmi hatású termékek.


Ha termelőként szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik, akkor valószínűleg tovább kell keresgélnie.

Bővebben

Megtette az első lépést? A szakszerű talaj-előkészítés
2018. 12. 27 10:22:56.

Megtette az első lépést? A szakszerű talaj-előkészítés

Amikor a bőséges termés a cél, a talaj-előkészítés elsőrendű fontosságú.


Minden növénynek tápanyagokban gazdag talajra van szüksége. A talajnak legtöbb esetben segítő kezekre van szüksége ahhoz, hogy biztos és bőséges termést hozzon. A klasszikus rendszerekben a talaj-előkészítés sorrendje hat fő szakaszból áll: tarlóművelés, alapművelés, elmunkálás, magágykészítés, vetés, vetés utáni elmunkálás.

Bővebben

Az ammónium nitrát népszerűsége változatlan
2018. 12. 20 16:13:24.

Az ammónium nitrát népszerűsége változatlan

Miért éppen az ammónium-nitrát?


Az ammónium-nitrát nitrogéntartalma 35% és 50-50%-ban tartalmaz ammónium (NH4+) és nitrát (NO3-)ionokat. Fontos tudni, hogy mindezek a növény által hasznosíthatók, tehát egyéb kedvezőtlen hatású ion nem marad vissza a talajban használata esetén. Alap- és fejtrágyaként egyformán használható, savanyító hatása miatt savanyú talajokon alkalmazása nem javasolt.

Bővebben

Támogatjuk a legkisebb óriásokat!
2018. 12. 13 15:17:32.

Támogatjuk a legkisebb óriásokat!

November 17-én, szombaton egy ünnepség keretében – szívbemarkoló, torokszorító, ugyanakkor felemelő történetek meghallgatása után – kaptuk meg az oklevelet a legkisebb óriások, a koraszülöttek támogatásáért. Ahogy a képen is látható, az oklevél mellé járt egy babazokni és egy 500 grammos súly. Ez az életképesség határának jelképe az újszülötteknél.


A lehető legjobb helyre került az adományunk!

Bővebben

Melyik a legjobb vetőmag?
2018. 12. 05 14:20:54.

Melyik a legjobb vetőmag?

Minden termelő bőséges termést akar. Ennek egyik alapfeltétele a megfelelően kiválasztott vetőmag. A választás azonban korántsem egyszerű: a változó klíma, a gyorsan cserélődő hibridfajták, az alacsony terményárak és a takarékossági kényszer mind olyan tényező, amit figyelembe kell venni. Ráadásul a fajtatulajdonosok és vetőmagforgalmazók már hónapokkal korábban elkezdik népszerűsíteni a termékeiket, ami nem feltétlenül segíti a termelőt, aki megbízható információkat szeretne.

Bővebben

Jó vagy rossz? A gyomirtó 3 tagadhatatlan előnye
2018. 12. 03 14:51:38.

Jó vagy rossz? A gyomirtó 3 tagadhatatlan előnye

A földeken megjelenő gyomnövények sokféleképpen károsíthatják a termést, az okozott kár mértéke is változó lehet – a minőségromlás és a terméskiesés közötti skálán mozog. A gyomirtók használatával kapcsolatban számos ellenvéleménnyel találkozhatunk a médiában, azonban a legtöbb szakember vallja, hogy szükséges a gyomok ellen védekezni. Természetesen nem mindegy, hogyan tesszük ezt.


Lássuk először azt, hogy milyen előnyeink származnak a növényvédő szerek használatából.

Bővebben

Termőföld jó kondiban: ezért használjuk a műtrágyát
2018. 11. 29 07:47:26.

Termőföld jó kondiban: ezért használjuk a műtrágyát

100 évvel ezelőtt még mindenhol szerves trágyát használtak, mivel a műtrágya mögötti tudomány és a vegyipar ezen ága még nem fejlődött ki. Azóta megtanultuk, hogy a növények jól fejlődnek szervetlen tápanyagok segítségével, és a műtrágya számos előnyt kínál a kertészeknek és a termelőknek.

Bővebben

Barát vagy ellenség a talajfertőtlenítő?
2018. 11. 23 14:16:03.

Barát vagy ellenség a talajfertőtlenítő?

A növények természetes közege a talaj. Hajlamosak vagyunk arra, hogy a talajra úgy gondoljunk, mint a termesztés közegére, amiben egyedül a termesztett növénynek van létjogosultsága, a kórokozók és kártevők sorsát pedig a talajfertőtlenítő pecsételi meg. Számításba kell azonban venni a talaj termékenységét biztosító hasznos élő szervezeteket is, továbbá a lebontásban szerepet játszó szervezeteket, amelyek a növény táplálását, fejlődését segítik.

Bővebben